Hvad er en hundeskov?

I Danmark findes der over 400 hundeskove. Der er uden tvivl en hundeskov tæt på dig, hvor du kan nyde frisk luft og naturen sammen med din bedste ven. Læs med her og bliv klogere på, hvad en hundeskov er, og hvorfor du skal besøge dem.

Fordele ved en hundeskov

Der er mange fordele ved en hundeskov, og nogle af dem er, at din hund får meget mere motion, end den gør på en almindelig gåtur. Hunde elsker at løbe omkring og få brændt noget krudt af. Det er ikke altid muligt, når hunden skal gå rundt i hundesnor. Derfor er det ideelt med en hundeskov, hvor hunden kan løbe inden for et afgrænset område. Hunde må gerne færdes frit i hundeskoven. Du skal dog kunne kalde hunden til dig. Fordelen er, at hunden kan snuse, løbe og lege, som den vil, og imens får du frisk luft og kan tale med andre hundeejere. Det er en oplagt mulighed for at møde andre, der er lige så vilde med hunde, som du er.

En anden fordel ved en hundeskov er også, at der kan være faciliteter til at træne med din hund. Det kan være sjovt og en god aktivitet at lave med hunden.

Efter en dag i hundeskoven vil din hund helt sikkert være taknemmelig for turen, og den vil være træt, da den har fået brugt en masse energi.

Nogle af fordelene ved at tage din hund med i hundeskoven er dermed:

 • Din hund får masser af motion og mere plads til at løbe rundt på
 • Du får også motion og frisk luft
 • Hunden får underholdning ved at lege med andre hunde, og du kan snakke med andre hundeejere
 • Der er altid åbent i en hundeskov, så det kan passe ind i dit skema
 • Din hund må løbe rundt uden at være i snor
 • Skoven er indhegnet
 • Hunden lærer at begå sig med andre hunde
 • Du finder også hundeskove til hvalpe

Regler for hundeskov

Der findes nogle regler, når du tager i en hundeskov. Det er for at beskytte din hund og andre hunde. Reglerne kan være forskellige, alt efter hvilken hundeskov du tager til. De fleste hundeskove er ejet af kommunen eller Naturstyrelsen. Nogle få er privatejede.

Du kan læse om de mest almindelige regler her:

 • Hunden må løbe uden snor, hvis du kan kalde den til dig
 • Du skal have opsyn med hunden
 • Hunden skal opholde sig inden for det afmærkede areal
 • Al færdsel er på eget ansvar

Det er vigtigt, at du har kontrol over din hund. Det betyder, at du skal kunne kalde den til dig, og at den ikke må genere andre hunde eller dyr. Hvis din hund ikke adlyder med det samme, skal du tage den i snor. Når din hund laver lort, er det vigtigt, at du samler den op i en hundepose.

Gode råd til at opholde sig i en hundeskov

Som allerede nævnt findes der hundeskove med baner. Der kan du træne med din hund. Banerne hedder agility baner. Det kan være en vippe, højdespring, balancebomme. Det kan være rigtig sjovt for din hund at træne og blive udfordret, og det giver god motion. Banerne er også åbent døgnet rundt, så du altid kan tage af sted.

Hvis du har en hvalp, kan det anbefales at tage den med i en hundeskov for hvalpe. Her er alle hunde små, og der er ingen fare for, at den bliver angrebet af en stor hund. Hvis du har en lille hund, kan du også tage den med i hundeskoven for små hvalpe.

Når du tager i hundeskoven, er det en god idé at lade hunden være uden snor. Det giver den den bedste oplevelse, og hunden kan ellers nemt føle sig truet af andre hunde, som er løse.

Der findes hundeskove overalt i Danmark, så I kan finde jeres yndlings eller prøve en ny hver gang. Det er helt op til jer, hvad I foretrækker.

Hunden som menneskets bedste ven

I Danmark elsker vi hunde, og det er der også god grund til. Hunde er meget hengivne væsner, som giver en masse tilbage til os. De fleste hunderacer kan nemt opdrages, så de adlyder dig. Hunde kan derfor også være rimelig nemme at opdrage i forhold til nogle andre dyr.

Der findes rigtig mange forskellige hunderacer, så du kan finde den race, du bedst kan lide. Din hund vil hjælpe dig med at være aktiv og få motion. Når du skal gå med hunden dagligt, får du frisk luft, og det er der mange, som kommer til at sætte pris på. Ved at tage en tur i hundeskoven får I begge luft og motion, hvilket er en stor fordel.

Måske er du træt af den daglige gåtur, og så er det ideelt at tage i en hundeskov. Her finder du også andre, som elsker hunde og har lyst til at snakke om, de problemer du kan opleve eller bekymringer, du kan have. Måske har du en ven, der har hund, og så kan I tage en tur sammen i hundeskoven, mens jeres hunde får en super sjov oplevelse.

I Danmark har 23 % af danskerne hund i deres hjem. Det viser med stor tydelighed, at mange elsker hunde! Det er krævende at have hund, men du får rigtig meget igen. Hunde er også nemme at aflæse. De logrer, når de er glade, og ellers stikker de halen mellem benene. Når du har været i hundeskoven, vil du uden tvivl opleve, at din hund logrer og er glad for den oplevelse, I har fået sammen.

Hunde har brug for kvalitetstid, og en måde at få kvalitetstid sammen på er ved at tage i skoven. Det er en oplagt måde at bruge noget tid sammen på, og det vil knytte jer tættere sammen. Tag et besøg i hundeskoven – det er det værd!

Menu
Top